GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

SUPLIMENTUL NATURIST GINKGO BILOBA PROVOACA ACCIDENTE CEREBRALE?
Medicul Hiroko Dodge, cercetator la Universitatea de stat din Oregon, a realizat un studiu care arata ca suplimentul naturist ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale usoare.
STRESUL POATE DUCE LA CADEREA DINTILOR
Sanatatea dintilor si a gingiilor depinde Ón mare masura de starea psihologica a omului. Stresurile permanente, depresiile si nelinistile Óndelungate, sentimentul de singuratate - toate acestea sunt Ónsotite de dezvoltarea paradentozei, care constituie o cauza frecventa de cadere a dintilor
CIOCOLATA NEAGRA SCADE TENSIUNEA
Consumarea zilnica a doua patratele de ciocolata neagra duce la scaderea tensiunii arteriale, fara a exista riscul luarii Ón greutate.
FRUCTELE CARE LUPTA CU ALZHEIMER SI PARKINSON
Cercetatorii britanici au publicat rezultatele unui nou studiu potrivit cauruia consumul zilnic de mere, portocale si banane poate preveni dezvoltarea maladiilor Alzheimer si Parkinson.
TIROIDA, O GLANDA MICA CU PROBLEME MARI
Glanda tiroida, situata in regiunea gatului, este formata din doi lobi uniti printr-un istm. Ea secreta doi hormoni: tiroxina (T4) si triiodotironina (T3) intr-o proportie mai mica. Atat tiroxina cat si triiodotironina circula legate de proteine serice, fractiile libere raspunzatoare de efectele biologice fiind de numai 0,04% din totalul T4 si 0,4% pentru T3.


  • Bora Bora
  • Cea mai dulce fetita din lume
  • Boobies
  • crizanteme
  • piramide
  • Red-shanked Douc Langur (Pygathrix nemaeus)
  • flori
  • Grey reef shark
  • emo
  • BIBLIOTECA DIN EFES