GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

BARBATII CU VOCI GROASE FAC MAI MULTI COPII
Femeile care doresc sa aiba multi copii trebuie sa caute un Barry White si nu un Justin Timberlake, pentru ca, conform unui nou studiu, barbatii cu un timbru vocal profund lasa in urma mai multi mostenitori
BANANELE ALIMENT PENTRU SANATATE
Noi studii confirma faptul ca bananele sunt cele mai bogate surse de potasiu, un mineral esential pentru mentinerea īn limite normale a tensiunii arteriale.
PILULA CONTRACEPTIVA POATE PREVENI CANCERUL OVARIAN
Potrivit unui studiu finantat de asociatia Cancer Research UK, din Marea Britanie, pilula contraceptiva poate proteja femeile īmpotriva cancerului ovarian pe o perioada de cel putin 30 de ani de la īncetarea tratamentului si a prevenit, pāna īn prezent, 100.000 de decese īn lumea īntreaga.
ANALIZA GRATUITA PENTRU DIABETICI
In luna decembrie, toti cei 400.000 de bolnavi de diabet vor beneficia gratuit de analiza numita hemoglobina glicozilata.
BROCCOLI AJUTA INIMA
Broccoli fiert īn aburi si consumat regulat poate reduce riscul de boli cardiace, ajutānd organismul sa lupte īmpotriva distrugerilor celulare, se precizeaza intr-un noul studiu, publicat īn Journal of Agricultural and Food Chemistry, de catre cercetatori americani.


  • vehicul lunar
  • Carl Sagan Cosmos
  • OALE
  • Trandafir galben
  • CARUL
  • Mica parte din natura
  • baby boom
  • Harta Silicon Valley - El Dorado al tehnologiei mondiale
  • floare
  • Uragan