GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

CENTRU DE GLAUCOM LA SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA DIN BUCURESTI
Sectia de Oftalmologie a Spitalului Universitar de Urgenta din Capitala are, de ieri, un centru modern de glaucom. Acesta a fost realizat cu fonduri ale spitalului si de la sponsori.
FUZE SLENDERIZE, NOUL LUCIU DE BUZE CARE REDUCE POFTA DE MANCARE
Compania Too Faced, cu sediul īn California, a produs un luciu de buze foarte ieftin, numit Fuze Slenderize, care diminueaza pofta de māncare ajutānd femeile sa piarda īn greutate.
VITAMINA B9 REDUCE RISCUL NASTERILOR PREMATURE
Cercetatori britanici au dat publicitatii rezultatele unui studiu potrivit caruia suplimentele de acid folic, adica vitamina B9, luate timp de un an inaintea unei sarcini pot diminua riscul nasterilor premature cu pana la 70%.
TESUT OSOS ARTIFICIAL, SCOS LA IMPRIMANTA
O procedura inedita va permite medicilor sa creeze tesut osos artificial folosind aceleasi principii de o imprimanta Ink Jet
HEMOFILIA ARE UN NOU MEDICAMENT IN ROMANIA
Un nou produs farmaceutic pentru hemofilie a fost lansat astazi in Romania. Noul tratament ajuta pacientii cu hemofilie sa controleze mai bine si mai sigur episoadele de sangerare, principala problema cu care se confrunta acesti pacienti.


  • ariciul Pic
  • flori din colectia proprie
  • drudgereport.com - launched in 1997
  • flori
  • Cascada
  • KNUT TAURASUL
  • scumpete
  • Boston terrier
  • munti
  • Skatftafeli, Islanda