GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

GRIPA - SIMPTOME SI SFATURI PRACTICE
Gripa se manifesta cu febra mare, de peste 39 de grade Celsius, tuse si dureri de cap.
GRANULOMUL CHISTIC, DEFINITIE SI TRATAMENT
Granulomul chistic este o infectie cronicizata, situata in osul din jurul varfului radacinii dintelui. Netratata, de obicei aceasta se poate mari, transformandu-se intr-un chist radicular.
VITAMINA B9 REDUCE RISCUL NASTERILOR PREMATURE
Cercetatori britanici au dat publicitatii rezultatele unui studiu potrivit caruia suplimentele de acid folic, adica vitamina B9, luate timp de un an inaintea unei sarcini pot diminua riscul nasterilor premature cu pana la 70%.
10 MOTIVE PENTRU CARE BARBATII FAC SEX
Oamenii fac sex din peste 700 de motive, iar unele dintre acestea sunt de-a dreptul neasteptate, sustin cercetatorii de la Universitatea Texas (SUA), care au realizat un studiu privind "psihologia sexului", cercetare publicata in revista "Arch Sex Behaviour".
UNITATE MOBILA PENTRU DEPISTAREA CANCERULUI DE SAN SI DE COL
Primul program gratuit destinat depistarii cancerului de san si de col in comunitatile locale va fi lansat astazi cu ocazia iluminarii in roz a Centrului Militar National.


  • the volcanic ash plume from Iceland
  • pantera neagra
  • o zi buna
  • AQUILA
  • Cascada
  • Insula Socotra - Oceanul Indian
  • ''DESCATUSATI-VA''de dogme si traditii
  • Bug on bunchberry
  • Carl Sagan Cosmos
  • vulcanii noroiosi