GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

UN MEDICAMENT ANTI-ALZHEIMER, EFICIENT SI IN CAZUL CANCERULUI LA SAN
Cercetatorii britanici au confirmat ca o substanta activa utilizata in tratamentul impotriva bolii Alzheimer inhiba dezvoltarea celulelor canceroase dupa operatiile de cancer la san.
SFATURI PENTRU PLAJA
Primul sfat ar fi sa degresati pielea inainte de a va aseza la plaja. Faceti un dus si nu va dati cu parfumuri ori lotiuni parfumate inainte de a va expune razelor soarelui, pentru ca asa veti sensibiliza pielea si veti fi predispusi la arsuri.
LIPSA CRONICA DE SOMN POATE DUCE LA DECES
Potrivit unui studiu publicat in Statele Unite, pe baza cercetarilor facute de specialistii de la facultatea de medicina din cadrul Universitatii din Pennsylvania, lipsa cronica de somn reduce concentrarea intelectuala, dar contribuie si la aparitia maladiilor cardiace si la cresterea riscului de deces.
MEDICAMENTELE ANTIPSIHOTICE POT FACILITA ACCIDENTELE VASCULARE CEREBRALE
Cercetatorii bratinici de la Scoala de igiena si medicina tropicala din Londra au publicat un studiu potrivit caruia, Ón anumite cazuri, a doua generatie de medicamente antipsihotice, numite si neuroleptice "atipice", este asociata cu un risc crescut de accident vascular cerebral (AVC).
CUM SE PRODUCE PERCEPEREA CULORILOR?
Culorile joaca un rol vital in perceperea lumii inconjuratoare. Atunci cand razele de lumina patrund printr-o prisma, ele sunt decompuse in fascicole luminoase de diferite culori apartinand unui spectru de baza (ROGVAIV - culorile curcubeului; rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet). Fiecare culoare apartinand acestui spectru este caracterizata de o anumita lungime de unda, care determina modul in care culoarea este pereceputa la nivelul creierului.


  • PUISOR PUFOS
  • nytimes.com - launched in 1995
  • o privre.........
  • abstract
  • Foca la copca
  • liza-my friend
  • flori
  • Lup
  • Sarmizegetusa Regia
  • peisaj