GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

Google Flu Trends disponibil si pentru Romania
Google Flu Trends, un instrument care furnizeaza estimari aproape in timp real ale incidentei gripei in mai multe regiuni ale globului
EPILAREA DEFINITIVA ESTE DEFINITIVA?
La un echipament de epilare definitva se poate afisa o fluenta mare (energie pe centimetru patrat ), astfel incat sa creeze impresia ca este foarte puternic si eficient, dar in acelasi timp echipamentul sa nu reuseasca sa distruga radacinile firelor de par.
BOTULISMUL ESTE O BOALA PARALITICA RARA
Botulismul este o boala paralitica rara dar grava, produsa de neuritoxina botulinica, o toxina secretata de bacilul botulic ce actioneaza asupra sistemului nervos. Desi exista trei tipuri clasice de botulism, in ultimii zece ani in Romania s-au inregistrat intoxicatii alimentare cu toxina botulinica.
20% DIN CALORII SI OXIGEN MERG CATRE CREIER
Desi reprezinta numai 2% din greutatea totala a corpului, creierul cere multe calorii si mult oxigen: cam 20% din cat are nevoie intregul organism.
BARBATII CU VOCI GROASE FAC MAI MULTI COPII
Femeile care doresc sa aiba multi copii trebuie sa caute un Barry White si nu un Justin Timberlake, pentru ca, conform unui nou studiu, barbatii cu un timbru vocal profund lasa in urma mai multi mostenitori


  • La Multi Ani
  • George the Great Dane
  • Skoda logo nou
  • Peštera Uršilor
  • bucurie
  • Biserica Selari
  • Galaxy Tab 10.1
  • The red squirrel
  • peisaj
  • KNUT CRESTE