GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

GENOMUL UMAN A FOST DESCIFRAT

GENOMUL UMANCercetatorii de la Craig Venter Institute (JCVI, SUA), de la Universitatea California din San Diego si de la Spitalul de pediatrie din Toronto (Canada) au anuntat descifrarea in totalitata a genomului complet pentru un singur individ.

Cercetatorii au descifrat cei 23 de cromozomi paterni si cei 23 de cromozomi materni ai individului analizat.

Analiza acestei versiuni a genomului, numita versiunea 'HuRef', arata inaltul grad de variatii genetice ale celor doua categorii de cromozomi care coabiteaza in acelasi individ, potrivit cercetatorilor.

Alte doua versiuni de decriptare 'litera cu litera' (numita 'baza') a genomului uman au fost publicate in 2001, cea a cercetatorului Craig Venter si a colegilor sai de la firma privata Celera Genomics si alta a unui consortiu international public de cercetatori. Acesti genomi nu erau cei ai unui individ, ci un amestec provenind de la diverse persoane.

Scienceline.ro - septembrie 2007

Alte articole

TRATAMENT DE RADIOTERAPIE MAI SCURT PENTRU CANCERUL LA SAN
Medicii americani de la Societatea Americana a Chirurgilor au descoperit, dupa teste ce au durat 4 ani, ca pot aplica un tratament de radioterapie īntr-o perioada mai scurta.
PUNCTUL G DETERMINA ORGASMUL VAGINAL?
Cercetatorii de la Universitatea din L`Aquila (Italia) au declarat intr-un studiu publicat de revista britanica New Scientist ca femeile care nu au o aparenta fizica a `punctului G` nu pot avea orgasm vaginal.
Teste de miros si teste oculare ar putea indica timpuriu boala Alzheimer
O abilitate scazuta de a identifica mirosurile ar putea indica prezenta une boli degenerative cognitive si Alzheimer, in timp ce examinarea ochilor ar putea arata depozite de beta-amiloida in creier, o proteina asociata bolii Alzheimer, dupa cum s-a descoperit recent
O SANSA DE A FI MAME PENTRU FETELE BOLNAVE DE CANCER
Oamenii de stiinta israelieni au gasit o metoda prin care le dau o sansa fetitelor bolnave de cancer sa poata deveni mame atunci cānd ajung la maturitate.
IMPRIMANTELE, LA FEL DE PERICULOASE CA SI TIGARILE
Imprimantele de la birou cauzeaza frustrare atunci cānd nu functioneaza, si dau nastere aparitiei unor riscuri mai mari asupra angajatilor decāt fumatul unei tigari, potrivit cercetatorilor din Australia.
Get Adobe Flash player


 • Peisaj
 • biserica greco catolica
 • Aurora boreala
 • spirala
 • INBRATISARE
 • soricelul meu
 • amurg
 • mihai si petro
 • toamna
 • flori din colectia proprie